sobota, 9 marca 2013

Muffiny z nadzieniem bananowym


Muffiny z nadzieniem bananowym 
ok. 12 babeczek


1. Przygotowujemy budyń:
50 ml zimnego mleka mieszamy z jednym opakowaniem budyniu. Pozostałe 150 ml mleka + cukier puder zagotowujemy. Wlewamy mleko z budyniem i gotujemy do zgęstnienia, cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Banana rozgnieść widelcem i następnie zmieszać z budyniem.


2. Przygotowanie ciasta na muffinki:
Mąkę mieszamy z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Ostudzone masło mieszamy z jajkiem i mlekiem. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy do połączenia składników. (ja użyłam 80g oleju i nie rozdzielam na mokre-suche)






Do każdej papilotki na dno dajemy 1 łyżkę masy. Następnie na środek nakładamy budyń z bananami. Całość zalewamy kolejną warstwą masy czekoladowej do 3/4 wysokości foremki.
Piec 20 minut w 200 stopniach.

Smacznego :) 














0 komentarze:

Prześlij komentarz